Sunday, September 27, 2009

Mivec 4g93 Part Two

Alkisah bersambung ler balik....ingat kat kg ader ler line ropernye haram takde....
ikutilah kisah duka bebek....


ketika ini time nak pasang blok 1.8...senang je nak baraikan tapi nak bukak mivec tuhan saje lah yang tahu...
untuk pengetahuan semua nilah mivec ada dua wire masuk ke dalam head dia...ingat kan menatang aper la sangat mivec tu...
so dah setel semua time nak pasang timing belt...ingatkan boleh ler pakai yg lama,rupernye belt kene panjang cikit,maklumler enjin dah melonjong ke atas...sorry gambiran ketika assemble enjin tak dapat tangkap jaga henset...hahahaha

ok alhamdulillah dah siap.....boleh ler balik kg yeehaaaaaa...
Tapi alangkah sedih nyer bila start2,isi air dalam radiator tak penuh2....rupa2nye nak duit lagi...koyak2...tengok ler gambor kat bawah..

ni lah dia problemnyer waterpump bocor...adoi.........

bek ingatkan water pump tu macam water pump ikan ler ruper2nye tu lah menatangnye..berharga 80 hengget....koyak2.....
.gambar ape nie???nak modified bonet ebo ker???oh no...no....kisahnye bonet tak leh tutup disebabkan enjin dah tinggi...so kenelah potong tulang bonet....cedihnyer bebek kene potong urat......Tammat ler kisah bebek masuk wad wassalam..................

4 comments:

PeQ GaRaGe said...

alamak.. mivec 1.8.. dasat2..

faris said...

sedih dowh tgk kete ko..
so,boleh bla x bebek ko?

shahmivec said...

tak sempat mivec nak bukak dah 140kmh
so far so good ler

dragsuperstar said...

peh...piston dah tukar besau ke?

cayalah...

Related Posts with Thumbnails

GearTinggi